У склопу наставка уређења овог дела града, двадесет монтажних кућица за мале предузетнике постављено је на улазу у Бор, тзв. Четвртом километру. Кућице, односно монтажне дрвене тезге, намењене су предузетницима и пољопривредницима који се баве израдом и продајом производа домаће радиности, сувенира, цвећа и пољопривредних производа.

Туристичка организација Бор у сарадњи са ЈКП„3. октобар“ добила је на управљање кућице чија је укупна инвестиција вредна око 2 милиона динара, а директор Туристичке организације захвалила се граду на обезбеђивању 20 кућица у циљу промовисања туризма нашег града, које ће бити намењене грађанима који желе да пласирају своје производе на начин које прописују инспекцијске службе.

“Постављање ових кућица даје граду један нови препознатљиви изглед и то се директно одражава на сектор туризма. Туристичка организација ће бити надлежна за кућице, а изнајмљивање ових дрвених тезги кретаће се на месечном нивоу у износу од 3.100,00 динара, док ће 1.000,00 динара бити на недељном нивоу. Интересовање је велико и верујем да ће се ове тезге убрзо ставити у функцију”, поручује Бобана Грамић, вд директора ТО Бор.

Овај део града за две године скоро да је потпуно променио свој изглед, преуређено је шеталиште, постављене су клупе и јавна расвета. На основу потреба које су исказали грађани и предузетници који су у претходном периоду на овој локацији продавали своје производе, град Бор обезбедио је 20 објеката за потребе малих предузетника да излажу своје производе домаће радиности и производње како би се, између осталог, унапредила и област туризма којој град у претходном периоду веома даје на значају.

„Одлучили смо да обезбедимо продајни простор који ће бити уређен по угледу на друге градове у Србији, а какав наши грађани заслужују да имају. Двадесет кућица за мале предузетнике постављено је на улазу у град и управо на тим местима наши суграђани моћи ће да продају производе домаће радиности и домаће производње, природни мед, домаћу зимницу, сир, цвеће и све оно што може да се продаје у оваквим објектима.

Свакако да ово значи наставак развоја нашег града који се ослања на развој пољопривреде и туризма, као и на промоцију домаће радиности. Желимо да наш град позиционирамо високо на туристичкој лествици, а оваквим уређењем града свакако смо корак ближе том циљу”, рекао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Из Туристичке организације поручују да је оглас за изнајмљивање 20 затворених дрвених тезги – кућица на ИВ километру у улици Зелени Булевар у Бору, на период од три месеца, отворен до 6. маја 2021. Године, након чега ће бити одржана јавна лицитација.

На лицитацији могу учествовати правна лица и предузетници који имају регистровану делатност (продаја сувенира и производа старих заната и домаће радиности карактеристичних за ово географско подручје, продаја књига и сл.), односно физичка лица која имају регистровано пољопривредно газдинство (продаја домаћих пољопривредних производа и других сличних производа и цвећа), а која имају пријављено пребивалиште – седиште на територији града Бора.