Поред изградње нових дечијих игралишта, ради се и на реконструкцији постојећих. На спортском игралишту у насељу Ц 16 поставља се подлога за баскет.

Овакве подлоге су одраз савремених стандарда у свету и Европи када је у питању  безбедност деце, али и могућности за различите спортске активности.

Драго ми је што се то овде ради данас из разлога што је ово насеље познато по кошарци и познато да на многим турнирима млада деца освајају медаље на тим такмичењима. Оно што је моја молба ка суграђанима је пре свега да водимо рачуна о ономе што урадимо, да не ломимо реквизите, да не ломимо оваква игралишта, јер то је власништво свих нас, јер када урадимо  овако лепе ствари, треба да их чувамо. Наредне године ћемо кроз систем града на свако ново игралиште поставити видео надзор, пре свега због безбедности деце и учесника који користе игралишта, али и да би сачували оно што имамо”, нагласио је приликом обиласка радова, Александар Миликић, градоначелник Бора.

У плану је да се ове године ураде три, а наредне године ће се обновити још 10 игралишта на територији града. До краја године биће урађено још 16 нових дечијих игралишта, како у градским, тако И у сеоским месним заједницама.