На данашњој седници градског Штаба за ванредне ситуације, чланови Штаба разматрали су епидемиолошку ситуацију на територији града. Према речима надлежних у градским здравственим институцијама, ситуација у граду оцењена је као стабилна, а укупан број тренутно позитивних особа, према информацијама Завода за јавно здравље“Тимок“ Зајечар, је једанаест.

Штаб за ванредне ситуације града Бора је на поменутој седници анализирао поштовање мера које jе прописао Кризни штаб Владе РС, а које се односе на тренутну епидемилошку ситуацију. Према речима градоначелника Бора, у наредном периоду вршиће се строжа контрола свих правних субјеката када је у питању забрана окупљања за више од 30 особа у затвореним и на отвореним просторима.

„Апелујем на суграђане да сада, када имамо стабилну епидемиолошку ситуацију, наставимо да се придржавамо мера и да сва јавна окупљања у затвореном и на отвореном простору сведемо на минимум, до 30 особа, као што и налаже одлука Владе РС. Градске инспекцијске службе и републичка санитарна инспекција, пооштриће контролу уз кажњавање у складу са законом и одредбама Владе РС.“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић након одржане седнице Штаба.

Иначе, у претходних седам дана на територији града није забележен ниједан нови случај вируса. Тренутан број позитивних је једанаест, од којих је један пацијент хоспитализован у градској болници, док се остали пацијенти, у складу са одлуком Владе Републике Србије, налазе у кућној изолацији. Нема резултата на чекању, а број прегледа у амбуланти Рудар задржава тенденцију пада када су у питању пацијенти са симптомима вируса.