Радно време Народне библиотеке је од 7 до 15 сати од понедељка до петка, а читаоци могу да позајме потребну литературу само ако је претходног дана наруче телефоном, од 9 до 14 сати, на 458120; 065/9003311 и 065/9003316 на одељењу за одрасле, односно на 2100001 и 0659003312 на дечјем одељењу.

Како корисницима није дозвољен директан приступ фондовима, књиге могу да поруче и имејлом наруцивањеградје@гмаил.цом или их резервишу путем Кобиса уколико имају свој профил и шифру.

Приликом поручивања књига потребно је да корисници наведу своје име и презиме, број чланске карте, број телефона као и пуно име и презиме аутора и наслов публикације.

Корисник може да позајми до три књиге по чланској карти по које у библиотеку долази наредног дана, у периоду од 7 до 15 сати, обавезно са чланском картом. У библиотеци наводе да се без чланске карте могу само вратити већ задужене књиге, али не и да се позајме друге.

“Читаонице до даљег неће радити, што значи да неће бити могуће користити ни рачунаре за кориснике, ни штампу. Корисници ће у библиотеку улазити један по један, под условом да носе маску и рукавице; улазак у библиотеку без прописане заштитне опреме неће бити могућ. Дезинфекциона баријера и средство за дезинфекцију постављени су на улазу у библиотеку и корисници су у обавези да их користе. Простор библиотеке се свакодневно дезинфикује, а површине на улазу у библиотеку – на свака два сата”, наводе у Народној библиотеци у Бору.

Како истичу у овој установи културе због заштите корисника, али и запослених и грађе и књиге које читаоци враћају у библиотеку биће у карантину док истекне време потребно да се ти примерци могу сматрати безбедним за даљу употребу.

“Уколико нисте у могућности да користите телефон и/или интернет, списак жељених наслова, с Вашим именом и презименом, бројем телефона, бројем чланске карте, можете – Ви, лично или неко други – донети директно у библиотеку. И у овом случају се по саме књиге, с чланском картом наручиоца, долази наредног дана”, кажу у Библиотеци и додају да се члановима којима до 15. марта није истекла чланарина, а нису дуговали књиге установи, чланска карта продужава за два месеца.