И ове године, Град Бор одаје признање најбољим ђацима за постигнуте резултате у школској 2019/2020. години.

На три билборда у граду могу се видети фотографије 12 најбољих ученика и ђака генерације основних и средњих школа у Бору. Билбоди су постављени на три најфреквентније локације, а на овај начин, каже први човек града, Бор велича праве вредности и показује да је поносан на успехе ових ђака.

“Ови ђаци су понос и нада нашег града, а до тог успеха дошли су захваљујући великом труду, напору и одрицању. На овај начин желимо да подржимо младе који у први план стављају праве вредности и тиме охрабримо наредне генерације да постигну што боље резултате током школовања, а у знак захвалности за постигнут успех, град ће традиционално и наградити најуспешније ђаке на свечаности поводом Дана града.”, рекао је градоначелник Бора, Александар Миликић.

Иначе, ово је први пут да школа за специјално образовање „Видовдан“ у Бору има ђака генерације, а Техничка школа такође има најбољег ученика који није желео да се његова слика нађе на билборду.

Град ће и убудуће наставити да награђује најбоље ученике, као и да улаже у образовање, а ово треба да буде подстрек другим ученицима да се труд увек исплати.