Поводом обележавања Дана пробоја Солунског фронта и Дана српског јединства, слободе и националне ѕаставе, положени су венци и цвеће на споменик погинулим српским и француским војницима у ратовима од 1912 до 1918 године.

Данас смо овде испред споменика палим родољубима српско-француског пријатељства који су своје животе положили како би нама данас било боље.  Данас такође обележавамо и Дан пробоја Солунског фронта, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, као и Дан организације резервних војних старешина. Част ми је да представљам Градску управу и град Бор у обележавању ових важних догађаја  и одам поштовање палим борцима”, истакао је је Бобан Стојановић, помоћник градоначелника Бора.

Председник Организације резервних војних старешина Момчило Радисављевић истакао је да се Солунски фронт припремао три године.

Управо 15. септембра артиљеријском ватром Солунски фронт је пробијен и кренуло се у ослобађање свих територија. Пробој Солунског фронта довео је до тога да се врло брзо заврши Први светски рат, а годину дана касније настала је потреба за формирањем Удружења официра и ратника, које данас носи назив Организација резервних војних старешина”, додао је Радисављевић.

Данас се навршава 104 године од пробоја Солунског фронта и 103 године од формирања Организације резервних војних старешина.