Град Бор наставио је са доделом субвенција у области пољопривреде, те је тако са пољопривредним произвођачима који живе на територији града и баве се воћарством или виноградарством, који су учествовали на градском конкурсу за субвенције, потписани су уговори о субвенцијама за набавку садног материјала.

Наменска средства добило је 15 пољопривредника, а из градског буџета је за ову намену издвојено милион и 200 хиљада динара. Субвенционише се 60 одсто вредности садног материјала, а 40 одсто плаћају произвођачи. Максималан износ субвенције је 100 хиљада динара, а са свима који су се пријавили на конкурс ове године потписани су уговори.

„Данас смо уручили уговоре за доделу субвенција за куповини садница воћа и винове лозе. Укупно 15 наших суграђана који се баве овом граном пољопривреде добило је градске субвенције у овој области, а укупан износ предвиђен за ову меру био је 1,2 милиона динара. Сада смо уручили решења, а они ће добити накнадно време за куповину садница, након чега ће им се вратити новац у износу од 60 одсто уложених средстава“, рекао је члан Градског већа задужен за пољопривреду, Љубиша Репеђић.

Они су у обавези да до 10. децембра донесу рачуне о купљеном садном материјалу, како би им Град Бор предвиђени део средстава рефундирао до краја године.

Наредне године планирано је увећање средстава намењених развоју пољопривреде на 45 милиона динара.