Због актуелне епидемиолошке ситуације са Корона вирусом, а у циљу превентивне заштите путника у јавном превозу на територији града Бора, одржавање хигијене у возилима јавног транспорта путника подигнуто на највиши ниво. Због увођења ванредног стања, за приградски превоз на снази је ђачки ред вожње, с обзиром на то да нема наставе.

Градоначелник Бора Александар Миликић је, одмах након доношења мера на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације, обишао превозника који обавља јавни превоз путника и похвалио одличан пример брзог поступања у складу са наредбом и одговорност у понашању када је у питању борба против корона вируса.

„Свако од возила које буде обављало превоз у градском и приградском саобраћају биће, на дневној бази, минимум два до три пута дезинфиковано, док ће хигијенска служба Бортравела, након сваке смене вршити додатну дезинфекцију и чишћење возила. Такође, провераваћемо и такси превоз када је ова наредба у питању, и на овај начин, кроз све мере које смо дефинисали, град Бор нема основа да се брине.“, рекао је Миликић.

Како је речено приликом обиласка, у наредним данима ће град, заједно са службама, контролисати спровођење свих локалних мера, а поновна молба ка свим суграђанима јесте да воде рачуна о општој и личној хигијени, у складу са прописима који је су дефинисани од стране Владе Републике Србије.

„Сигуран сам да ће уз добар дијалог и још бољу организацију на терену ситуација бити под контролом, а грађани ће осетити да град Бор брине о њима и води рачуна о ономе што им је потребно.“, додао је градоначелник Миликић.