Са почетком грађевинске сезоне, према већ устаљеној пракси, наставља се редовно одржавање рејонских путева на територији града Бора. Након Метовнице, на реду је Шарбановац, а затим остала села по договореном распореду за први круг у коме ће за потребе уређења ових путева бити утрошено 5.000 кубика ризле која је донација компаније Зијин Цоопер.

Представници локалне самоуправе обишли су радове у Шарбановцу, рејон Несторов поток, где се наставља насипавање путева каменом дробином.

Члан Градског већа града Бора задужен за област пољопривреде и рурални развој, Љубиша Репеђић, рекао је да се расподела дробљеног камена врши се према приоритетима који су установљени у договорима са саветима Месних заједница, а на основу површине, броја становника и густине насељености.

„Ове године смо кренули са уређењем атарских путева од источних села, а завршићемо са северним деловима територије града. Циљ је да сви добију асфалтиране путеве и да се санирају лоши делови рејонских путева“, додао је Репеђић.

Градоначелник Бора овом приликом је истакао да је предвиђена количина ризле за ову грађевинску сезону 15.000 кубика, те ће тако свако село на територији Бора, сходно исказаним потребама наших мештана, добити одређену количину ризле за уређење оваквих путева.

“У плану је и да асфалтирамо 50 километара путева на територији читавог града, подједнако у граду и у селима, што је претходно договорено у сарадњи са представницима Савета месних заједница и ја сам сигуран да ће након ове грађевинске сезоне Бор изгледати потпуно другачије када је реч у путној инфраструктури.

Оно што је добро јесте да ћемо, захваљујући компанији Зијин, имати увећање буџета које ће нам омогућити да даље капитално инвестирамо и да заједно радимо на подизању квалитета и животног стандарда наших грађана и мештана у селима и да од Бора стварамо још боље место за живот.”, рекао је градоначелник Александар Миликић.

У оквиру летњег одржавања врши се и уређење путног појаса у смислу чишћења вегетације на најфреквентнијим путним правцима, а радови ће се континуирано спроводити до краја грађевинске сезоне.