Након скоро 40. година улица „9. бригаде“, у Месној заједници „Младост“, добија нови изглед. Радници Предузећа за путеве Штрабаг – Зајечар наставили су асфалтирање улица и тротоара у Бору.

У току су радови на уређењу тротоара у улици Девете бригаде а радови ће бити настављени и у осталим деловима града где су припреме завршене.

Уређени тротоари свакако ће дати лепши изглед самом насељу. Оно што је у плану за наредни период  је и уређење паркинг простора код Гимназије, дворишта самих школа, стазе између зграда.

Тротоари који 40. година нису уређивани ове године се сређују. То је оно што смо обећали прошле године и о чему смо разговарали са нашим суграђанима када смо обилазили МЗ „Младост”. Настављамо пуним капацитетом да радимо све путеве и тротоаре на територији града Бора”, истиче градоначелник Александар Миликић.

Члан Градског већа, Игор Јанковић каже да једна од битних ставки у оквиру уређења путне инфраструктуре јесу тротоари.

У улици 9. бригаде, асфалтира се доња стране улице, тротоари у дужини од близу 600. метара. Након завршетка тротоара у овој улици, екипа Штрабага насатвља да завршава већ постојеће тротоаре у улицама Др Миловановић, Краља Петра Првог, Саве Ковачевића ка Новом гробљу. Планирана је замена близу 11,5 километара тротоара. Тако да ће у свакој месној зајеници по нека улица, која је унапред била дефинисана, бити пресвучена новим слојем асфалта, а биће уређени и нови ивичњаци”, објашњава Јанковић.

У локалној самоуправи у Бору истичу да ће планом асфалтирања тротиара у граду пешачка зона бити обезбеђена као и уређење улица по рубним деловима града које до сада нису реконструисане.

Укупна вредност уговорених инфраструктурних радова је 250. милиона динара, а још толико средстава биће одвојено за уређење путне мреже у другој половини године.