Град Бор је отпочео дезинфекцију сеоских средина на територији града и иста ће се вршити на неколико дана, у складу са временским условима, али и са почетком полицијског часа.

Градоначелник Бора Александар Миликић обишао је неколико сеоских месних заједница и том приликом истакао да је град обезбедио дезинфекциона средства и гориво, док су се мештани села укључили у ову активност уз помоћ своје механизације.

Дезинфекција села још једна је мера у низу које је град предузео у борби против вируса корона.

„Кренули смо са потпуном дезифекцијом села на подручју града Бора и план је да једном у три до четири дана, у зависности од временских услова, вршимо комплетну дезинфекцију у сеоским срединама. Драго ми је да су се мештани села директно укључили у борбу против вируса корона и то показује да су Борани врло одговорни људи, да поштују мере Владе Републике Србије и локалне самоуправе и да, пре свега, поштују једни друге.“, истакао је градоначелник Миликић.

Дезинфекција врши раствором натријум-хипохлорита и временске прилике погодне за тај посао, па ће дезинфекција имати максималан ефекат. Упоредо са овиме, врши се и дезинфекција свих градских и приградских улица, тако да свеобухватну дезинфекцију свих јавних површина на територији града.