Данас је у сали градске Скупштине потписан уговор о партнерству са немачком фондацијом „Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.“ у циљу спровођења „Програма контроле бројности паса и мачака на територији града Бора“. Постигнут споразум односи се на заједнички рад на контроли популације напуштених паса и мачака и власничких паса и мачака на хумани начин, који је потврдила Светска здравствена организација, а у оквиру законске регулативе Републике Србије. Овим уговором, Град Бор ће добити специјалну мобилну амбуланту у којој ће ветеринарска служба на терену вршити стерилизацију, кастрацију, регистрацију и чиповање напуштених паса и мачака на територији града.
Већ шест месеци смо радили на покретању овог система, са конкретним циљевима и индикаторима за решавање овог проблема. Са немачком фондацијом „ЕТН“, а преко удружења „Борске шапе“, потписали смо уговор којим ће се граду донирати мобилна амбуланта за стерилизацију и кастрацију напуштених паса и мачака, а исто тако смо и израдили програм који предвиђа низ мера, између осталих и доношење скупштинске одлуке којом ће се дефинисати начин, могућност и услови чувања животиња.“ истакао је градоначелник Александар Миликић.
Представница фондације „Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.“ изразила је задовољство предстојећом сарадњом и истакла добре резултате у многим земљама у којима је овај начин рада спроведен.