Данас је у присуству више од 200 омладинаца свечано отворен Дом омладине у Бору. Нови, реновирани простор од данас је званично на располагању свим младим људима у борској општини. Председник општине Бор Александар Миликић са општинским руководством и својим сарадницима, на отварању је свечано уручио заједничку фотографију са првог сусрета када је договорена реализација овог заиста вредног пројекта.
Општина Бор је одвојила финансијска средства за адаптацију овог простора и он ће бити дат на коришћење младима. Ово је простор где ће млади моћи да се друже, да квалитетно проводе време и између осталог да се афирмишу. Мислим да је ово велики помак за општину Бор, али и за целу источну Србију.“ рекао је приликом отварања председник општине Бор Александар Миликић.
Координатор Канцеларије за младе и члан иницијативе Млади у центру Срећко Здравковић похвалио је подршку локалне самоуправе и сарадњу са председником општине, који је, као први координатор Канцеларије за младе, покренуо идеју о оснивању Омладинског клуба.
Пре месец дана на овом месту била је руина, сада се не види ни трага од тога, комплетно је адаптиран потпуно нови простор. Неки кажу отворио га је Александар, Срећко, Никола, Моника, а ја кажем сви смо га заједно отворили, ово је Дом омладине за цео град, а Општина Бор је једна одговорна локална самоуправа која је стала уз младе и подржала ову причу. Захвалио бих се свим људима који су учествовали у овој причи која је трајала, а ово данас је резултат којим цео град, али и цео регион може да се поноси.“ истакао је том приликом Срећко Здравковић, координатор Канцеларије за младе и члан иницијативе Млади у центру.