Општина Бор једна је од 33 локалне самоуправе којима су одобрени пројекти за инфраструктурне радове из Фонда за локалне самоуправе Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а средства ће бити утрошена на адаптацију новог вртића у насељу Нови градски центар.
Председник општине Бор Александар Миликић би требало да, већ у четвртак, потпише уговор у министарству о трансферу средстава. Ми смо добили девет милиона, а вредност пројекта је 18 милиона динара. Убрзо након тога покренућемо јавну набавку која траје 30 дана, а очекивања су да уређење почне средином јуна, да би вртић прве малишане могао да прими већ почетком септембра.“ рекао је члан Општинског већа Добрица Ђурић.
Према његовим речима, у вртићу ће бити пет васпитних група, а од тога једна развојна група за децу са посебним потребама, па ће се упослити и један дефектолог и логопед.
На листи чекања тренутно је око 400 малишана, а вртић ће моћи да прими 120-оро деце, што је свакако значајно, али недовољно. Зато су, осим овог, у плану Општине Бор и други пројекти, како би у Бору био изграђен потпуно нови вртић.“ истакао је Добрица Ђурић, члан Општинског већа.

У Фонду за локалне самоуправе ове године издвојено је 320 милиона динара намењених као подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и организацији културних, спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја. Подршку је ове године добило 59 пројеката, а општина Бор се налази у групи међу 33 локалних самоуправа које су добиле подршку за инфраструктурне пројекте.

фото: скриншот

фото: скриншот