Град Бор биће у среду, 19. октобра, са почетком у 12 часова, домаћин другог у овом циклусу „Олимпијског тренинга са ОТП банком“ који ће се одржати на платоу испред Дома културе у Бору.

У оквиру „Олимпијског тренинга са ОТП банком“ малишани борских основних школа опробаће се у атлетици, рукомету, кошарци, одбојци и научити нешто ново о олимпијским вредностима и историји олимпизма. Учесници ће током догађаја скупљати и бодове за своје школе, па ће на крају најуспешнија школа бити награђена спортском опремом и реквизитима у вредности од 180.000 динара које донира ОТП банка.

Сви учесници догађаја добиће мајице, дипломе и флашице, а на догађају, поред међусобног такмичења, ђаци ће имати прилику и да се друже са нашим олимпијцем у кајаку, Бојаном Зделаром, учесником Олимпијских игара у Токију и прошлогодишњим прваком света до 23 године.

Током трајања радионица организује се и сликање („Magic Mirror“), а ове фотографије деле се свим учесницима бесплатно као успомена на догађај. Поред тога, постојаће и активација за пролазнике како би и они били укључени у овај догађај. Пет флашица ОТП банке ће бити постављено у пет различитих излога у граду, а ко први нађе задати предмет добија флашицу и мајицу ОТП банке, као и качкет Олимпијског тима Србије.

Циљ „Олимпијског тренинга“ је мотивисање младих да се редовно баве спортом, а догађај је намењен деци основношколског узраста.