На данас одржаној седници, градски већници једногласно су подржали и дали зелено светло за две тачке колико је и било на дневном реду.

Наставак изградње обилазнице, од пекаре преко Николичевског пута до теретне обилазнице на уласку у Зијин, односно Штулц и давање на лицитацију јавне површине града Бора за изградњу шопинг центра. Коначну реч имаће одборници на заседању Скупштине града, која је заказана за 14. октобар.

Обилазница је битна зато што ће у потпуности растеретити теретни саобраћај и улаз у сам град. Наредне године мора се завршити техничка документација за израду треће  саобраћајне траке изнад пекаре на улаз у град, тако ће се у наредне две године у потпуности избацити теретни саобраћај из зоне кретања јавног превоза на територији града Бора. Пројекат ће се сигурно реализовати у сарадњи са путевима Србије“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Укупна вредност израде плана детаљне регулације је 11 милиона динара, а средства су предвиђена буџетом за 2023 годину. Неопходно време за израду документације је годину и по дана, након чега ће се ући у израду пројекта и реализацију израде обилазнице.

Усвојена је и Одлука о отуђењу катастарске парцеле на којој је предвиђена изградња шопинг центра, а на којој се налазе спортски терени.

При завршетку је пројекат изградње новог спортско рекреативног центра у насељу Металург код Техничке школе. Када се све заврши добићемо најсавременији спортски комплекс на новој локацији. Биће изграђен фудбалски терен, који ће бити дат на коришћење ФК Мали Бор, балон хала за тенис, терени за тенис на отвореном, балон хала за потребе школа које нису имале услове за тренирање и обављање фискултурне наставе и отворени терени за мале спортове“, додао је Миликић..

Јавни позив за продају парцеле биће расписан након што Скупштина града усвоји Одлуку. Почетна вредност површине од 5,6 хектара са свим теренима је 293 милиона динара. За сада, постоје четири потенцијална купца, који ће имати рок од максимално две године, за изградњу шопинг центра.