На данашњој, 94. по реду седници Градског већа усвојено је свих 24 тачака, од којих ће се 23 наћи на дневном реду наредне седнице Скупштине града.

Прве две тачке односиле су се на пројекат Јавно приватног партнерства без елемената концесије за пројектовање, изградњу и финансирање нове топлане са употребом обновљивих извора енергије и Одлуку о усвајању пројекта јавно-приватног партнерства за изградњу, финансирање и одржавање топлане на биомасу са испоруком енергије у граду Бору.

Након позитивне оцене и мишљења од стране Владине комисије за јавно-приватно партнерство за изградњу нове топлане на територији Бора, на наредној седници Скупштине града пред одборницима ће бити неколико измена и одлука, где ће након давања сагласности почети процес реализовања Јавно приватног партнерства што подразумева потписивање уговора, а до новембра месеца се очекује и почетак изградње поменуте топлане.

Такође, према измени и допуни Закона о енергетици који је ступио на снагу дефинисано је да сваки грађанин може да се искључи са централног грејања, с тим што је у обавези да плаћа фиксни део, односно 43 динара по метру квадратном, што прописује и одлука о грејању коју је Скупштина града Бора усвојила још 2018. године.

Усвојена је и одлука о Јавном позиву где ће Јавно комунално предузеће за стамбене услуге „Бор“ кроз кредит добити финансијска средства у висини од 300 милиона динара, како би се обезбедио угаљ за престојећу грејну сезону, где ће се кредит враћати из пословања Топлане.

Између осталог, једногласно је усвојен и предлог измена Локалног акционог плана запошљавања града Бора за 2021. годину, где су финансијска средства добијена ребалансом буџета у висини од два и по милиона динара намењена за јавне радове, где ће се након усвајања на наредној Скупштини града расписати Јавни позив којим ће у периоду на три месеца бити ангажовано око 70 људи из јавних и јавно комуналних предузећа. Издвојена су и одређена новчана средства на име стручне праксе са циљем да млади људи са седмим степеном стручне спреме, који су ове године кренули на стручно усавршавање у трајању од шест месеци, имају могућност продужетка праксе на још додатних шест месеци.

Чланови Градског већа усвојили су и предлог Одлуке о праву на бесплатни превоз на градским и приградским линијама на подручју града Бора која подразумева да деца узраста до 7 година, основци, средњошколци, као и корисници социјалне помоћи имају право на бесплатан превоз до Борског језера и назад у току летње сезоне, закључно са првим септембром.

Свакако једна од значајнијих одлука односила се на утврђивање цена услуга спортских активности Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“ где је за одређене категорије грађана омогућен бесплатан улаз на базен, и то за децу до седам година старости, одличне ђаке основних и средњих школа са просеком 5,00, такође за најуспешније спортисте, освајаче медаља на државним и републичким првенствима и такмичењима, као и за особе са инвалидитетом.

На седници Градског већа се могао чути и предлог Одлуке о усвајању Почетног ликвидационог извештаја Апотеке Бор, где су укупна потраживања 113 милиона динара, док 40 милиона динара РФЗО дугује граду Бор.

Прихваћени су и предлози решења о давању сагласности Програма коришћења буџетске помоћи- субвенција за ЈП „Зоолошки врт“ и ЈП„Боговина“, као решење о образовању и именовању Комисије за грађевинско земљиште.