На данас одржаној 87. по реду седници Градског већа усвојен је предлог Закључка о спровођењу јавне расправе о Нацрту Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Бора за 2021. годину. На основу остварених прихода и доброг пуњења буџета у периоду од почетка године до 30. априла, Министарство финансија је дозволило да први ребаланс буџета буде увећан за 15,41 одсто, односно за 351 милион динара.

Нацртом ребаланса предвиђено је да највише средстава буде распоређено на организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре у износу од 115,4 милиона динара, за комуналне делатности биће издвојено 48,3 милиона, док је за опште услуге локалне самоуправе планирано 39 милиона динара. За развој спорта И омладине биће издвојена додатна средства у износу од 25,3 милиона, а за предшколско образовање 22 милиона динара.

Градоначелник Бора Александар Миликић је истакао да ће се средства из ребаланса буџета усмеравати на капитално уређење града, путну инфраструктуру и све оно о чему се са суграђанима и представницима месних заједница договарао у претходном периоду. Такође додаје да је ово најреалније планирани буџет у историји града Бора захваљујући пре свега расту привреде и добром пословању компаније “ЗиЈин”.

Јавна расправа о првом ребалансу буџета за ову годиуну трајаће од 8. до 22. јуна, док ће све потребне информације биће објављене на сајту града Бора.