На 48. седници Градског већа која је одржана данас у Градској кући, на Дневном реду нашло се 25 тачака о којима су одлучивали чланови Градског већа. Један од најзначајнијих предлога је одлука који је усвојен тицао се преноса оснивачких права над Домом здравља Бор са локалне самоуправе на Републику Србију, односно Министарство здравља, како би се у наредном периоду омогућило спајање Дома здравља и Опште болнице Бор у заједничку установу Здравствени центар.

Усвојени су и предлози одлука о изради измена и допуна Просторног плана општине Бор и плана детаљне регулације подручја ветроелектране на Црном Врху, којима се са једне стране забрањује изградње мини хидроелектрана на подручју града Бора до завршетка израде измена и допуна просторног плана, а са друге омогућава израда планске документације која је предуслов за изградњу ветроелектране на Црном Врху.

Градско веће је прихватило решења надлежних органа јавно комуналних предузећа којима се предвиђа могућност отписа камата грађанима који дугују за комуналне услуге уколико потпишу и испуњавају репрограм дуга и смањења рачуна онима који редовно измирују обавезе.

Прихваћени су и предлози програма пословања јавних устнова у Бору за 2020. годину. Чланови Градског већа усвојили су и предлог решења о давању сагласности Јавно комуналном предузећу Топлана за узимање краткорочног кредита од 180 милиона динара за исплату енергената из грејне сезоне 2019/2020.

(Град Бор/РТВ Бор)