Чланови Градског већа усвојили су на данашњој седници Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације за формирање стамбеног насеља на потесу Трујканов поток.

Планом се утврђује локација за све неопходне садржаје, инфраструктура која је неопходна за нормално функционисање насеља, сеоског типа. По доношењу ове Одлуке, када буде ступила на снагу, почеће и јавни увид где ће свако имати прилику да изнесе свој предлог и сугестију за формирање насеља. Након тога, стручна комисија града Бора извршиће контролу на основу које ће се видети тачне границе насеља и где ће се налазити школа, амбуланта, црква, спортски терени и други садржаји. Предвиђено је да ће цео тај процес трајати осам месеци. У будуће Град Бор ће у сваком селу, где се врши рударење, јавно представити свој план где ће сваки грађанин моћи да изнесе свој предлог или сугестију. Мештанима села ће на располагању бити и Одељење за урбанизам за било какву врсту помоћи како би насеље било што функционалније за оне који ће ту живети“, истакао је Никола Марић, помоћник градоначелника града Бора.

Већином гласова, већници су дали зелено светло и на Предлог Локалног акционог плана о измени Локалног акционог плана запошљавања града Бора за 2022. и 2023. годину.

Овом Одлуком, у 2023 години, по основу јавних радова лица ће бити ангажована на по четири месеца уместо досадашњих три и за те послове ће им се исплаћивати месечно по 30 хиљада динара уместо досадашњих 22 хиљаде динара. Што се тиче стручне праксе остаје као и ранијих година, имаћемо лица са средњом, вишом и високом стручном спремом. У зависности од висине образовања лица ће бити ангажована од 6, 7 и 12 месеци“, истакла је Тамара Пауновић, члан Градског већа.

На дневном реду, пред већницима су се нашле и Одлуке о Измени програма пословања јавних комуналних предузећа, Предлог Решења о именовању директора ЈКП „3. октобар“ и ЈП „Боговина“ као и Предлог Решења о именовању председника и чланова  Надзорног одбора.

О свему овоме коначну реч даће одборници на наредној Скупштини града Бора.