На данашњој, 20. по реду седници Скупштине града Бора усвојено је 14, од укупно 16 тачака колико се нашло на дневном реду, док су две тачке повучене са дневног реда данашње седнице.

Прва тачка која се нашла на дневном реду односила се на посхумно додељивање звања „Почасни грађанин града Бора“ преминулој истакнутој борској стрелкињи и олимпијки Бобани Момчиловић Величковић. Ова одлука је од стране одборника усвојена једногласно, а медаља и плакета биће постхумно додељене члановима Бобанине породице на свечаности која ће бити организована поводом 3. Октобра, Дана града Бора.

Једна од најважнијих одлука која се односила на откуп 16.807 акција предузећа Центроисток, чија је вредност близу 13 милиона динара, усвојена је на данашњој седници. Куповином тих акција, град Бор постао би власник 79,99 одсто акција, након чега би било могуће да се на локацији бивших магацина Центроистока изгради нова топлана.

Такође, једна од усвојених тачака односила се на ликвидациони биланс Апотекaрске установе Бор, која има дуговање још 90 милиона динара и 40 милиона динара потраживања.

Још један предлог који је усвојен јесте и предлог о решењу којим се Топлани одобрава узимање кредита од немачке КФВ банке, у висини од 6 милиона евра који ће бити намењен за замену 11 километара вреловода и аутоматизацији 111 подстаница на територији града Бора.

Одлуке o давању предлога Влади Републике Србије за пренос својине са државе на град Бор над земљиштем на којем су изграђени магацини Центроистока са државе на град Бор и предлог Програма мера за унапређење услова живота на територији града Бора за 2021. годину повучене су са дневног реда данашње седнице Скупштине града Бора.