Чланови Градског већа усвојили су на данашњој 12. седници 21 предлог Одлука. Међу најзначајнијим свакако је Одлука о буџету града за 2019.годину. Како се чуло на седници, водило се рачуна о социјалној политици подједнако као и о капиталним пројектима.
„На буџету смо радили скоро два и по месеца, одржали низ састанака и јавних расправа, од мештана по сеоским месним заједницама, преко учешћа јавних и јавно комуналних предузећа и установа, као и јавних расправа које је организовало Одељење за финансије Градске управе. На основу свих података смо направили буџет у коме смо водили рачуна да се задовољи социјална политика, али и водили рачуна да се настави са капиталним инвестицијама. Обратили смо пажњу на подизање нивоа образовања, на капиталне инвестиције у овој области, као и увећали средства из области културе и спорта. Настављамо четири значајна пројекта, то су фабрика за прераду фекалних отпадних вода и градски колектор, затим замена водоводних цеви на примарном магистралном воду, и пројекти реконструкције градске болнице, Машинско-електротехничке школе и основних школа „Бранко Радичевић“ , „Свети Сава“ и школе за основно и средње образовање „Видовдан“ који ће се реализовати уз помоћ Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије.“ истакао је градоначелник Александар Миликић.
Градски већници усвојили су и предлоге одлука о расписивању конкурса за директоре ЈКП „3.октобар“ Бор и ЈП за стамбене услуге Бор, а за в.д.директора ЈП за стамбене услуге до реализације конкурса предложен је Славиша Фришковић. Усвојен је и предлог Пословника Скупштине града Бора, као и предлог Кадровског плана Градске управе за 2019. годину којим се планира формирање Комуналне полиције и реорганизација Одељења за планирање и развој. На наредној седници Скупштине града наћи ће се и 
Предлог Закључка о усвајању Информације о степену усклађености планираних реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за првих девет месеци ове године, као и предлог Одлуке о усвајању Стратешког плана за социјалну политику града Бора за период 2019-2023. године. 
Чланови већа усвојили су и предлог Одлуке о давању на коришћење непокретности у јавној својини града Бора Предшколској установи “Бамби” Бор којом се реновирани локали за вртић у Новом градском центру преносе на ПУ „Бамби“.