На 11. седници Скупштине града Бора, која је одржана данас 30. јануара 2020. године, одборници су размотрили и усвојили 19 тачака Дневног реда.

ФОТО: Бор030.нет

Одборници су одлучивали о програмима пословања и програмима коришћења субвенција Јавно комуналног предузећа „Топлана“, Јавно комуналног предузећа „Водовод“, Јавно комуналног предузећа за стамбене услуге „Бор“, Јавног предузећа „Боговина“, Јавног предузећа „Зоолошки врт“ и Друштва са одграниченом одговорношћу „Бизнис инкубатор центар“. Субвенције за ова предузећа износе 157 милиона динара, од којих је за Топлану и инвестиционо одржавање и енергенте планирано 60 милиона динара, 17 милиона за Водовод, за Стамбено предузеће и набавку паука и покретање паркинг сервиса планирано је 19 милиона , 32 милиона за Зоолошки врт, 23 милиона за Боговину и шест милиона динара за Бизнис инкубатор центар. Усвојена је и Одлука о Локалном акционом плану запошљавања којим се предвиђа 30 милиона динара за три програма, односно јавне радове, стручну праксу и самозапошљавање. За прву меру биће издвојено 17,5 милиона динара, за другу 7,5 милиона, док ће за самозапошљавање из градског буџета  бити издвојено пет милиона динара. 

На данашњој седници Скупштине града усвојена је и Одлука о утврђивању назива улица и тргова у насељеним местима на територији града Бора којима досад није одређен назив у складу са Елаборатима уличног система РГЗ и то за: Бор, као насељено место градског карактера и Брестовац, Бучје, Горњане, Д.Б.Реку, Злот, Кривељ, Луку, Метовницу, Оштрељ, Слатину, Танду, Топлу и Шарбановац као насељена места сеоског карактера.

Међу усвојеним одлукама нашла се и Препорука надзорним одборима јавно комуналних предузећа као пружаоцима комуналних услуга и услуга обједињене наплате, чиме ће се грађанима пружити могућност да путем репрограма измире своје дугове за комуналне услуге и то тако што ће им по измирењу целокупне главнице дуга бити отписана камата. Такође, грађанима који редовно измирују своја дуговања за комуналне услуге, рачуни ће бити умањени за 5 одсто.