Борска филијала Националне службе за запошљавање организовала је Сајам професионалне орјентације. На сајму је учествовало 11 средњих школа из борског и зајечарског округа, два факултета и то Педагошки факултет из Неготина и Технички факултет из Бора.

С обзиром да свако занимање изискује одређене способности и интересовања веома важних ако не и пресудних у одабиру занимања, Град Бор је на овај начин омогућио младима добар избор информација у креирању сопствених хтења како би ученици основних и средњих школа могли правилно да одаберу занимање којим ће се бавити у будућности, јер је добро занимање кључ за даљи живот и развој каријере“, истакао је Александар Богосављевић, члан Градског већа.

Представници школа и факултета су се на врло креативан начин потрудили да будућим средњошколцима и бруцошима што више приближе даљи ток школовања. Охрабрујућа чињеница и показатељ да је сајам оправдао очекивања је велика посећеност будућих средњошколаца којима ће сајам бити од велике помоћи у одабиру будућег занимања.

Велики број деце се одазвао, наставници, професори и сви су били у прилици да питају све што их занима у оквиру будућих занимања. Оваква презентација ће им пуно значити јер је добра информација примарна за разумевање онога што радимо у професионалном животу и каријери . Деца ће имати прилику да разбију неке предрасуде и сазнају нешто ново у оквиру смерова“, истакао је професор Иван Вучковић.

Основни циљ сајма је пружања релевантних информација о мрежи образовних институција где се пружа помоћ ученицима основних и средњих школа да пронађу одговарајуће занимање, објашњава Лидија Начић, в.д. директора НСЗ филијале у Бору и додаје да се нада да ће деца након овогодишњег сајма бити адекватно информисана како би уписала жељену школу.