Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација, забележена су два нова случаја вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору имамо укупно 13 особа позитивних на вирус.

“Од три позитивна резултата која су пристигла, две особе су са територије нашег града и ти пацијенти су већ на терапији, са благом клиничком сликом. Трећа особа је са територије другог града, али је тестирана у Бору. На основу тренутних резултата, можемо да кажемо да је ситуација у граду стабилна, али узевши у обзир тенденцију раста оболелих у градовима у окружењу и са циљем превентивног деловања, ми ћемо упутити захтев Заводу за јавно здравље “Тимок” да појачамо мере заштите.”, изјавила је др Весна Радосављевић, директор Дома здравља у Бору.

Како је речено на конференцији за медије, епидемиолошка слика у Бору је повољна, а у зависности од броја нових случајева разматраће се и увођење ванредне ситуације.

“Треба одговорно сагледати чињенице на терену. Чекамо велики број резултата наших суграђана који су тестирани у претходном периоду и на основу тога ћемо разматрати увођење ванредне ситуације у граду. Од сутра на снагу ступају нове мере и сигуран сам да ћето на неки начин спречити ширење вируса, а град ће активно контролисати спровођење ових мера.”, рекао је на данашњој конференцији градоначелник Бора, Александар Миликић.

Он је додао да је на састанку представника Борског и Зајечарског округа разматрана набавка ПЦР апарата за тестирање грађана са територије ова два округа.

„У наредном периоду припремићемо документацију и одлуке како бисмо куповином ПЦР апарата убрзали тестирање и пристизање резултата.“, закључио је Миликић.