Због тренутне епидемиолошке ситуације која је на територији града оцењена као повољнија у односу на претходни период, сви прегледи и тестирања пацијената на присуство вируса обављаће се само у једној амбуланти, односно у ковид амбуланти “Рудар” на другом километру града.

Амбуланта “Металург” званично ће радити до петка, 15. јануара, када престаје са радом, те ће се тако од суботе сви прегледи, укључујући прве и контролне прегледе, као и тестирање, обављати у амбуланти “Рудар”.

Из разлога смањења броја заражених на територији града Бора, као и све мањег броја прегледа који су забележени у ковид амбулантама, почев од суботе 16. јануара, сви прегледи ће се обављати у амбуланти “Рудар” у периоду од 07 до 20 часова.

Према речима директора борског Дома здравља, др Весне Радосављевић, епидемиолошка ситуација у Бору знатно је повољнија него у претходне три недеље, о чему говоре и подаци да је број првих прегледа и антигенских тестова знатно смањен, као и број ПЦР тестова који се сада углавном раде у комерцијалне сврхе. Она је додала да у прилог томе говори и тенденција смањења броја хоспитализованих пацијената у Општој градској болници.

English EN Serbian SR
Промени величину фонта
Контраст