Уз подршку својих пријатеља и спонзора, Боранин Зоран Станковић,кренуће сутра на невероватно путовање. Његова намера је да бициклом од Бора оде до Шпаније, Португалије и Италије.
Идеја да бициклом оде до Лисабона у Португалији родила се прошле године када му је преминула супруга и како каже, ово путовање је посвећено њој, јер су најлепше дане свог заједничког живота провели управо у Лисабону.

Своју авантуру почиње рано ујутру, у четвртак 20. априла, вожњом до Београда где ће сачекати боље временске услове, а нада се да ће на пут кренути 1.маја.

Почетна станица биће Београд одакле ће преко Хрватске, Словеније, Швајцарске и Француске стићи до Лисабона. У повратку из Португалије ићи ће кроз јужни део Шпаније до Барселоне, одатле трајектом до Наполија, а пут бициклом наставиће до луке Бари у Италије, одакле ће опет трајектом стићи до Бара. Из Црне Горе кренуће пут Србије у његов Бор, одакле је путовање и почело.

Путовање ће трајати око четири месеца, а за то време Зоран ће проћи кроз неколико европских земаља, укључујући и Хрватску, Словенију, Португалију Шпанију и Италију. Током путовања, прећи ће више од 5 хиљада километара, прелазећи кроз планинске превоје, пустиње и различите врсте терена.
Kако би му путовање било што лакше Зоран се припремао годину дана. Неколико пута је бициклом ишао до престонице и назад, викендима и када су временски услови дозвољавали возио је до Жагубице, Зајечара и Борског језера, а како би стекао што бољу кондицију доста времена је проводио и у теретани. Истиче да му је од свега тога најбитније да је у доброј здравственој форми И да ће ова авантура за њега бити прави изазов, али и задовољство.

Осигурао је своју опрему, камп опрему, храну и воду, као и савремен ГПС уређај који ће му помоћи да се сналази током пута.

Зоран је добио велику подршку од својих пријатеља, спонзора и локалне заједнице. Многи су се јавили да му пруже помоћ и подршку, а неки су чак понудили и смештај током пута.
Иако ће путовање бити изазовно, Зоран је уверен да ће га успешно завршити. Он се нада да ће својом авантуром инспирисати друге да остваре своје снове и да се не боје изазова.

 

Уз добро здравље и лепо време желимо му срећан и сигуран пут, ка остварењу свог циља.

Зоран ће на свом блогу објављивати текстове и фотографије, са свог путовања.

https://thisisnotatravelblog.com/