Отворени базени Установе Спотски центар „Бобана Момчиловић Величковић“, у суботу 25. јуна, почеће са радом. Радно време базена биће од 11 до 19 сати, цена карте остаје непромењена и износиће 150 динара, док ће месечна карта износити 2.300 динара.

Град Бор је и ове године, у сарадњи са Установом Спортски центар, обезбедио бесплатан боравак на базенима, пре свега, за децу са одличним успехом са просеком 5.0, репрезентативце, освајаче државних медаља, као и за оне који су на републичким и школским такмичењима освојили један од три пласмана. Деца до 7 година и особе са инвалидитетом такође ће имати право на бесплатну карту“, истакао је Марко Николић, члан градског већа.

Николић додаје, да оно што је новина од ове сезоне јесте да ће кафић на базенима у наредном периоду бити стављен у функцију, с обзиром да је данас завршена лицитација за исти. Стога ће, као и претходних година, купачима бити омогућена куповина хране и пића.

Поред спасилаца који су запослени у Спортском центру, предвиђено је и додатно ангажовање, како би се купачи осећали безедно. Бригу о купачима водиће и Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља у Бору. Контролу базенске воде, као и сваке године, вршиће Завод за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару.