Овог 27. фебруара извиђачки одред „Радомир Јовановић – Чоче“ прославио је 69 година рада и постојања на овим просторима. Овај одред био је један од пет најбољих одреда на просторима бивше Југославије. За готово седам деценија рада, чланови Чочетовог одреда учестовали су на свим најзначајнијим смотрама, сусретима и активностима у Савезу извиђача Србије.

Поводом поновног активирања одреда извиђача који тренутно броји 150 активних малишана, у Градској кући организован је састанак са градоначелником Александром Миликићем, на коме се разговарало о потребама и проблемима са којима се сусрећу чланови овог одреда.

Овом приликом представници одреда истакли су да једино уз помоћ града, као и Савеза Извиђача Србије и ресорног министарства, извиђачки одред може остварити свој циљ, а то је свакако достићи 400 чланова.

„Мислим да је наша извиђачка организација успела да у људима однегује једну добру људску климу. Велика је част и задовољство што нас је примио градоначелник Бора, саслушао наше проблеме и својски пружио руку партнерства, која нам је јако битна како би омасовили своје чланство и обезбедили трајне просторије, које ћемо користити у сврху тзв. „школа живота“, за узраст до осмог разреда“, рекао је старешина одреда, Александар Трифуновић.

Након састанка са представницима извиђачког одреда „Радомир Јовановић – Чоче“, градоначелник није крио задовољство поводом удружења младих извиђача који функционишу попут једне велике породице и нагласио је да групама које се баве друштвено – корисним радом и социјализацијом, треба пружити финансијску подршку кроз програме које обезбеђује град Бор.

„Драго ми је да сам чуо да Извиђачи града Бора „Радомир Јовановић – Чоче“ тренутно броје око 150 заљубљеника у природу јер сматрам да једно такво удружење заиста помаже да пре свега млади људи буду остварени као појединци и имају конструктивну улогу у друштву.

На нама је задатак да решавамо питања битна за оваква удружења јер оно што сам ја видео и осетио у разговору јесте једна добра енергија, јасни циљеви и сигуран сам да је оно што се тамо научи – знање које остаје”, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Из борског извиђачког одреда поручују да сви заинтересовани могу да се пријаве у њиховим привременим просторијама, у улици Моше Пијаде број 76 (прва кула Самачког хотела), сваког дана до 15 часова.