Обилазница 393 Оштрељ-Бунар ће, по завршетку реконструкције, омогућити измештање теретног саобраћаја из града и повезати села на северу и југу територије Бора.

Приликом обиласка радова на реконструкцији обилазнице 393 Оштрељ-Бунар, градоначелник Бора Александар Миликић је истакао да је ова обилазница од великог инфраструктурног значаја за сам град јер ће омогућити измештање теретног саобраћаја из града.

Ради се око девет километара путне инфраструктуре, а овиме ћемо комплетно уредити обилазницу која постоји више од 30 година и никада није приведена крају. Захваљујући предузећу Путеви Србије и Влади, ова обилазница ће напокон бити потпуно уређена и функционална. 

И наш задатак је управо тај да, заједно са државним предузећима, у наредним годинама много више инвестирамо у путну инфраструктуру и на тај начин омогућимо брже, лакше и квалитетније кретање наших суграђана“, рекао је Миликић.

Планирано је да се реконструише нешто више од девет километара пута, где укупна вредност инвестиције износи 208 милиона динара, а средства је обезбедило ЈП “Путеви Србије”, односно Влада Републике Србије, а ова обилазница спојиће се са саобраћајницом Оштрељ – Доња Бела Река, коју град уређује, и на тај начин растеретиће се део пута који пролази кроз Слатину.