Градоначелник Бора Александар Миликић обишао је данас ватрогасно-спасилачку јединицу Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе у Бору. Том приликом су разговарали о њиховој спремности за рад у зимским условима, као и о начинима на који локална самоуправа може помоћи у јачању капацитета ватрогасно-спасилачке јединице.

Пре свега желим да се захвалим на пожртвованости и преданом раду ватрогасно-спасилачке јединице током целе године. Сигурност свих грађана Бора, а пре свега најмлађих, је приоритет ове градске управе и мене као градоначелника. Добро опремљена и спремна ватрогасно-спасилачка јединица је кључ наше сигурности. Циљ нам је да ојачамо капацитете ватрогасно-спасилачке јединице у Бору како бисмо били још ефикаснија подршка грађанима у случају пожара, полава и других елементарних непогода, али и у свим другим ситуацијама у којима је људима потребна наша помоћ.“ рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Изузетно ми је велика част и задовољство што је градоначелник посетио ватрогасно-спасилачку јединицу и на овај начин исказао захвалност свим припадницима ове јединице који су у претходном периоду имали много посла и обављали најсложеније задатке на повећању безбедности и заштити живота грађана и њихове имовине. Захвалио бих се Градској управи и градоначелнику лично што је препознао наше потребе и крајем прошле године набавио спасилачко носило које се примењује за спасавање из дубина и висина. Оно што је просто невероватно јесте да смо две недеље након тога имали интервенцију када је наш суграђанин упао у коп и управо уз помоћ ове опреме смо га безбедно извукли. Одељење за ванредне ситуације имало је у 2018.години 730 интервенција на подручју Борског округа, што је за разлику од 2017. године знатно смањен број, јер је 2017.година била рекордна са 1300 интервенција.“ истакао је Миодраг Марковић, начелник Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе Бор.

Град Бор је прошле године набавио спасилачко носило за потребе ватрогасно-спасилачке службе, а ове године су планирана средства за израду акустичке студије за постављање сирена за узбуњивање и обавештавање грађана.