Резањем колача у сали градске Скупштине обележена је крсна слава града Бора Обновљење храма Светог великомученика Георгија-Ђурђиц. Ове године, у складу са епидемиолошком ситуацијом, поштујући прописане мере, градска слава обележена је скромно, без светковања и гостију.

фото: И.Митровић

Окупљени у заједничкој молитви, градоначелник, председник Скупштине града и свештенство храма Светог Георгија у Бору обавили су чин ломљења славског колача.

Честитајући крсну славу свим грађанима Бора, градоначелник је истакао колико је важно да у овим изазовним временима сви морамо бити окренути једни ка другима тако што ћемо показати разумевање и међусобно поштовање.

Борани су до сада показали да знају да чувају једни друге када је најтеже. Данас, када се суочавамо са вирусом корона и свим изазовима које он носи, мислим да је право време да бригом једни о другима покажемо међусобно поштовање. Град ће наставити да се бави својим развојем на свим нивоима и подизањем квалитета живота наших суграђана. На овај за нас јако битан свети дан, славу града Бора, моја је молба свим грађанима- будимо одговорни и поштујмо једни друге.” казао је градоначелник Александар Миликић.

Старешина борске цркве отац Радоје пренео је Благослов и поздраве Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Господина Илариона руководиоцима Града и свим грађанима Бора, изразивши наду да ћемо следеће и сваке наредне године овај дан прослављати како смо и до сада.

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић

фото: И.Митровић