Општина Бор, у сарадњи са надлежним јавним предузећима и установама, организовала је на главној плажи програм за традиционални првомајски уранак који је привукао многе посетиоце. У културно-уметничком програму учествовали су КУД-ови из Бора и хор КУД-а из Нове Горице, а затим је наступила и борска поп рок група „Кавалето Бенд“.

11013018_976499062362700_3956689452862530303_o

Председник општине Бор, Живорад Петровић, овом приликом истакао је да ће локална самоурава наставити да одржава традицију првомајског уранка и наредних година.

„Циљ нам је да обновимо традицију јер су некад овде излазили сви. alloescort.ch. Обновићемо традицију свуда, у селима борске општине, али и овде на језеру. Овај програм је доказ да може да се направи нешто што ће привући госте, а што не захтева много новца. Нас је овогодишњи првомајски програм коштао само 65 хиљада динара. Локална самоуправа наставиће и наредних година да организује ову манифестацију и знам да ће бити све боље и боље. Ипак, нисам у потпуности задовољан. Док наш КУД игра, чује се и гласна кафанска музика из околних шатора, а то заиста није у реду. Морам да критикујем и наше установе које се нису показале. Спортски центар није овде, а рекао сам да они организују понуду за посетиоце, да понуде људима повољну храну и пиће. Не треба они тиме да зараде, већ да омогуће гостима пријатан дан. То нам је задатак за наредну годину, то морамо да исправимо и биће нам само боље и боље“ – истакао је Живорад Петровић, председник општине Бор.