Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, градоначелник Александар Миликић обишао је дневни боравак за децу са посебним потребама „Мозаик“, након чега је у сали Скупштине града организован пријем за представнике удружења особа са инвалидитетом из Бора. За побољшање услова за живот особа са инвалидитетом у 2018. години из градског буџета издвојено око 3,5 милиона динара, у склопу чега је на семафорима постављена звучна сигнализација, уређене приступне рампе и набављен лифт-гусеничар за Центар за социјални рад. 
Евидентно је да су ове године ствари померене са критичне тачке, јер смо буџетом циљано предвидели средства за побољшање услова живота особа са инвалидитетом, те су тако уређени прилази објектима и установама од виталног значаја, као и постављена звучна сигнализација на семафорима.“ рекао је градоначелник Александар Миликић.
Град Бор је ове године обезбедио услуге личног пратиоца и персоналног асистента, а кроз мере активне политике запошљавања дата је предност особама са инвалидитетом. Члан Градског већа задужен за социјалну политику Добрица Ђурић истакао је да се размишља и о промени простора за удружења особа са инвалидитетом, како би могли квалитетније да раде.
Локална самоуправа са своје стране чини доста и то ће се сигурно наставити и у наредном периоду, издвојићемо ако не већа, онда бар иста средства и за приступачност и за запошљавање.“ истакао је члан Градског већа Добрица Ђурић.