„У години за нама, тешкој и препуној изазова, Град Бор успео је да у дело спроведе велики број пројеката који су унапредили квалитет живота наших суграђана. Од најбитнијег инфраструктурног пројекта у 2020. години, реконструкције и уређења улице “Моше Пијаде”, преко асфалтирања градских и сеоских путева, водоснабдевања у Метовници, до изградње паркинга, реконструкције бувље пијаце и многих других.

Показали смо да смо као град спремни да се одазовемо потребама, не само локалних пројеката, него и пројеката на државном нивоу, па смо тако реализовали и велике ИПА пројекте прекограничне сарадње са суседним државама.

Драго ми је што у свему што радимо како бисмо унапредили живот наших суграђана, имамо пуну подршку Владе Републике Србије. Тако је Бор у 2020. години ушао у пројекат са Немачком развојом банком од 6 милиона евра за реализацију реконструкције 6 км вреловода и започео реализацију пројекта са Европском банком за обнову и развој која укључује потпуну изолацију 70 зграда.

Као и претходних година, обезбедили смо бесплатне уџбенике за децу од првог до четвртог разреда, као и бесплатну екскурзију за децу од петог до осмог разреда, а та пракса ће се наставити и наредних година.

У години пред нама очекују нас велики пројекти из програма Владе РС “Србија 2020-2025”, где је планирано да град Бор добије озбиљна финансијска средства за реализацију и изградњу фабрике за прераду фекалних вода, као и почетак реконструкције водовода и канализације на Борском језеру. Године 2021. очекује нас изградња првог шопинг мола, као и пробијање великих путних праваца: Бор 2 – Бањско Поље и пут Доња Бела Река – Оштрељ.

Настављамо са асфалтирањем и уређењем села и града, а чека нас и велико уређење и почетак изградње водовода у Метовници, почетак водовода у Бучју, изградња дела водовода у Злоту, али и дуг апотекарске установе од 640 милиона динара. Град је направио добру организацију и програм који ће у наредне три године решити овај проблем.

Спремни смо да одговоримо на сваки изазов који се буде нашао пред нама. Изазов, ма колико велики, за нас је увек био само мотив да уложимо још већу снагу и енергију да га превазиђемо.“, рекао је на новогодишњој конференцији за медије градоначелник Бора, Александар Миликић.