Возни парк Дома здравља у Бору богатији је за још један аутомобил за превоз пацијената. Возило намењено раду, пре свега, патронажне службе борског Дома здравља, Град Бор је добио по пројекту из средстава Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Вредност донације је милион и 300 хиљада динара.

Кључеве новог возила уручили су градоначелник Бора Александар Миликић и Добрица Ђурић, члан Градског већа задужен за социјалну политику и друштвену бригу од деци.

„Данас смо уручили возило дивним докторима и сестрама који много времена и труда улажу у бригу како о нашим најмлађим, тако и о најстаријим суграђанима. Захваљујући подршци ресорног министра без портфеља за демографију и популациону политику, град Бор је добио возило за патронажну службу које ће знатно унапредити услове рада и подићи ниво услуге саме службе. Мислим да је важност патронажних сестара итекако јасна и зато је ово возило од великог значаја за наш Дом здравља. Ми ћемо свакако наставити да издвајамо значајна средства за развој популационе политике, нарочито за оне мере које су усмерене на пораст наталитета, јер наш је циљ да помогнемо родитељима и створимо услове за што лепше и безбрижније одрастање деце.“, рекао je градоначелник Миликић.

Град Бор издваја значајна средства за развој популационе политике, у оквиру које се велика пажња посвећује програмима који су усмерени на пораст наталитета, нарочито у претходне две и по године када су увећана средства за једнократну новчану помоћ породиљама. У односу на ранији период када се свим породиљама давала једнократна новчана помоћ у висини од 10. 000 динара, та средства су увећана и сада за прво дете новчана помоћ износи 25. 000, за друго 40. 000, а за треће и четврто 70.000 динара. Пре тога увећана је и помоћ која се даје незапосленим породиљама до дететове навршене прве године живота са 10 на 15.000 динара месечно.