Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација, забележено је шест нових случајева вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору имамо укупно 19 особа позитивних на вирус.

Од 55 пристиглих резултата, шест је позитивно на вирус корона. Један пацијент је упућен на даље лечење на Инфективну клинику у Нишу, док је код осталих пацијената установљена блага клиничка слика и они се налазе у кућној изолацији.

За око 50 брисева чекају се резултати тестирања.

Да подсетимо, од данас су на снази нове мере у борби против ширења вируса корона, па је тако сада у целој Србији обавезно ношење маски у затвореном простору, док је на отвореном простору ношење маски обавезно онда када није могуће обезбедити физичку дистанцу од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта.

Од јутрос је забрањено окупљање више од 10 људи на отвореном и затвореном простору на територији целе Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација. Такође, за време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.