Након  скоро четири деценије, град Бор постао је богатији за још један вртић. Дечја установа „Бамби“ успела је да, уз помоћ града Бора, изгради вртић уређен по савременим стандардима који је борским малишанима, који су распоређени у пет васпитних група, омогућио пријатан боравак уз дружење, игру и едукацију.

Том приликом, градоначелник Александар Миликић са сарадницима обишао је новоотворени вртић који се налази у Новом градском центру.

Директор предшколске установе „Бамби“ Љиљана Радичевић истакла је да  „Мали принц“ тренутно броји око стотину малишана чиме је број деце на листи чекања знатно смањен. Она се захвалила представницима града и самом градоначелнику на помоћи око отварања овог вртића.

„Нови вртић је, након скоро четрдесет година, повећао капацитет предшколске установе „Бамби“ за 120 детета. На листи чекања је још 250 наших најмлађих суграђана и надам се да ће се и то питање решити, с обзиром да је завршен пројекат за изградњу Европског вртића који би то и омогућио“, истакла је овом приликом директор „Бамбија“.

Поред похвала за предшколску установу „Бамби“ која свој посао на подизању квалитета услуга за пријем деце ради максимално професионално и одговорно, градоначелник је најавио и наставак активности на повећању капацитета ове предшколске установе.

„Ми ћемо и у наредном периоду наставити са активностима на повећању капацитета ове предшколске установе. Пројекат за Европски вртић је завршен, а ми у сарадњи са ресорним министарствима увелико радимо на обезбеђивању средстава за изградњу још једног вртића на територији града. Тиме бисмо створили услове да малишани, њих 250, добију прилику да буду смештени у систем дечје установе“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић.