Број заражених коронавирусом у Бору наставио је да расте, у претходна 24 сата присуство вируса потврђено је код још 15 особа из Бора, саопштено је на данашњој конференцији за медије.

Др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору, казао је да је од 15 новооболелих двоје упућено на болничко лечење, док су остали са блажом клиничком сликом.

“На Грудном одељењу Опште болнице у Бору тренутно је хоспитализовано 20 болесника, од којих је 12 позитивно. Нагласио бих да се све чешће јављају случајеви са тежом сликом која изискује кисеоничку подршку – да будем јаснији, не употребу респиратора, већ кисеоничку подршку”, рекао је др Јоксимовић.

Он је казао борска болница располаже са шест респиратора и да у овом тренутку ни један ковид пацијент није на њих повезан.

У претходна 24 сата стигли су негативни резутати за три особе које су раније биле позитивне, па је број активних случајева у Бору 86. За још 29 особа се резултати очекују.

На конференцији је речено да се вирус, и даље у највећој мери, шири међу члановима породица, као и да међу зараженима има и здравствених радника.

“Тренутно има три позитивна здравствена радника и они су удаљени из процеса рада и у изолацији су. Нису хоспитализовани, али су под надзором епидемиолошке службе, и они и њихове породице “, казао је др Јоксимовић.