Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора од последњих информација опоравиле су се две особе, а забележено је шест нових случајева вируса, што значи да је у Бору на данашњи дан укупно 18 особа позитивно на вирус корона.

Епидемиолог др Јаворка Станкулић казала је да су сви новооболели са благом клиничком сликом, двоје је хоспитализовано, док се остали налазе под надзором лекара, на адекватној терапији и у кућној изолацији.

„Већина заражених је старија од 60 година, имамо једно дете школског узраста позитивно на Ковид-19, али је инфекција настала у породичним условима, што значи да се ширила контактом. Морамо да водимо рачуна, одговорност је на нама, а ми у здравственим установама наставићемо да радимо на онемогућавању даљег ширења ове вирусне инфекције.“, рекла је епидемилог др Станкулић.

Тренутна епидемиолошка ситуација у граду, како кажу здравствени стручњаци, оцењена је као нестабилна. Према речима надлежних, тестирање се врши по плану и према прописаној процедури, а овом приликом упућен је још један апел свим грађанима да се придржавају прописаних мера, носе маске, држе физичку дистанцу и да редовно воде рачуна о хигијени руку.

Од почетка епидемије у Бору је 307 особа заражено коронавирусом, опоравио се 281 пацијент, док је осам особа преминуло услед последица вируса.