Бор је од данас четврта општина у Србији у којој је у поступку реформе Републичког геодетског завода уведен савремени информациони систем. Помоћница у Mинистарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даринка Ђуран заједно са председником општине Александром Миликићем и начелником борског округа Мирославом Кнежевићем обишла је данас борску Службу за катастар и званично пустила у рад нови систем.
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре заиста има ту част да са предедником општине, начелником борског округа и представницима Републичког геодетског завода означи почетак рада информационог система. То значи да сваки папир који грађанин данас поднесе у РГЗ у бору ће се преводити у електронски облик и моћи ће у сваком тренутку да зна где се налази код обрађивача и у ком статусу је његов предмет. Добијамо један транспарентан катастар у бору који је доступан грађанима, бржи и без чекања. Ово је један корак у увођењу реформе катастра. Бор смо изабрали као једну од општина која је међу десет најбољих у Србији по пословима озакоњења, електронске дозволе и Бор је заправо спреман да имплементира један овакав систем.“ рекла је Даринка Ђуран, помоћница у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Председник општине Бор Александар Миликић истакао је значај увођења оваквог система.
У наредном периоду на једном месту ће у дигиталној форми моћи да се нађу сва документа и све оно што представља потребе наших суграђана ће се дигитализовати, скратиће се време чекања и време добијања одговора у Служби за катастар. Нама је ово веома битно, показали смо да смо једна од десет најбољих општина у озакоњењу, као што је рекла потпредседница Владе Зорана Михајловић, а ово ће нам управо помоћи да будемо још бољи, продуктивнији, а нашим суграђанима ће време чекања и одговора бити краће и ефикасније.“ рекао је председник општине Бор Александар Миликић.