У појединим селима на територији града Бора, током претходна два дана било је снежних падавина. На путу за село Горњане, на потезу Цепе, пало је више од 30 центиметара снега.

Механизација ЈКП „3. октобар“ је на терену и сви путни правци су проходни. Нове снежне падавине проузроковале су проблем на електричној мрежи.

У овој години, из градског буџета, издвојена су новчана средства за реконструкцију електроенергетске мреже у селима где је то непходно. У првој половини фебруара месеца кренуће се са радовима на реконструкцији стубова и далековода како не би долазило до прекида у напајању електричном енергијом. Иако је то обавеза ЕПС-а, град ће изаћи у сусрет суграђанима како би снабдевање електричном енергијом било стабилно“, истакао је приликом обиласка терена градоначелник Бора Александар Миликић.

Како су нам рекли из ЈКП „3 октобар“ у сталном су контакту са повереницима цивилне заштите како би се благовремено чистили сви атарски путеви.

Захваљујући Град Бору који је увидео потребу да се ЈКП „3. октобар“ купи нова механизација, радници овог предузећа много брже и ефикасније обављају свој посао на терену“, истакао је Радмило Гушевац, б.д. директора ЈКП „3. окобар“.

Како истичу у овом јавном предузећу, на стању има довољне количине соли, ризле и агрегата за ову зимску сезону.