Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на данашњи дан, у Бору имамо укупно 8 регистрованих случајева заразе Kовид-19 вирусом, док су од последњих информација регистрована три нова случаја, а једна особа се опоравила.

„Од данас ће ковид амбуланта „Рудар“ радити од 07.00 до 20.00, а викендом од 09.00 до 17.00 часова, па се тако пацијенти са респираторним инфекцијама и повишеном температуром могу јавити директоно у амбуланти у предвиђеном радном времену, одакле ће бити прослеђени на додатну дијагностику, уколико има потребе. Оно што је важно јесте да у претходним данима имамо знатно већи број негативних тестова, па бих поново апеловала на грађане да поштују препоруке Кризног штаба. Маске је неопходно носити у затвореним просторима и физичка дистанца се мора поштовати до даљег.“, рекла је овом приликом др Весна Радосављевић, директор Дома здравља у Бору.

Из градских здравствених установа апелују на грађане да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби.