Данас је у Општини Бор потписан уговор о замени јавне лед расветом на територији општине Бор. На тендеру који је расписан у јануару, јавило се пет понуђача, а уговор је склопљен са најповољнијим, што је у овом случају била компанија „Електромонтажа““ из Краљева.
Председник општине Бор Александар Миликић истакао је важност овог пројекта и све бенефите које ће грађани имати увођењем лед расвете.
Као што смо и обећали пре шест месеци када смо рекли да ћемо пронаћи најбољи начин да на територији општине Бор осавременимо расвету, данас управо то и радимо. Наши суграђани добијају 6500 нових светиљки, односно и град и село добијају комплетно нову лед расвету у наредних 90 дана, колики је рок за реализацију пројекта, а поред саме замене светиљки, радиће се и репарација и реконструкција постојећих стубова, као и постављање нових. Овим пројектом правимо велику уштеду, његова оправданост је 2,8 година, што значи да ћемо у том року пројекат, чија је вредност 195 милиона динара на три године, отплатити. Тада ће општина Бор штедети око 50 милиона на годишњем нивоу по основу ове замене расвете коју чинимо сад. Врло је битно поменути да пројекат сам себе отплаћује, кроз уштеду ел.енергије која се остварује на месечном нивоу. Поред тога, грађани ће имати много боље осветљење, посебно у улици Моше Пијаде, која данас представља један од највећих проблема на територији општине када је у питању расвета, али и расвета у селима и самом граду, све улице ће наравно бити обухваћене. Гарантујем и сигуран сам да ће општина Бор, ускоро и град Бор, након обављеног посла бити најбоље осветљена општина у Србији. „ рекао је председник општине Бор Александар Миликић.
Он је нагласио да је пројектом предвиђена и парковска расвета са вај-фај зонама, димери где ће се расвета сама палити и гасити у зависности од интензитета и потребе светлости, како би се правиле уштеде, као и камере у самој расвети где ће се бринути о безбедности. 
У потпуности ћемо контролисати цео процес замене расвете и транспарентно, заједно са нашим суграђанима, сваку сугестију на терену евидентирати и покушати да изађемо у сусрет.“ додао је председник општине Миликић.
Задовољство учешћем у пројекту изразио је и генерални директор компаније „Електромонтажа“ из Краљева Зоран Станковић.
Заиста је посебна част бити део заједничког пројекта који смо добили на тендеру са компанијом „Минел-Шредер“ која је наш стратешки партнер. Оно што је посебно интересантно, поред квалитета расвете који ће грађани Бора имати прилике да примете након имплементације читавог пројекта, јесу још две предности које пројекат нуди, а на први поглед не делују да су примарне. Заменићемо живине светиљке лед расветом најмодерније генерације, тако да то има еколошки аспект, а поред тога уштеде ел.енергије у апсолутно у складу са трендовима који су сада присутни свуда у свету, а то су трендови енергетске ефикасности које ће овај пројекат омогућити. Поред бенефита који је директан и комерцијалан, поред квалитета расвете, имамо и ова друга два аспекта, енергетску ефикасност и екологију.„нагласио је Станковић.