Ауто чистилица коју је недавно град купио за потребе ЈKП “3.октобар” данас је по први пут изашла на улице Бора.

Ово је осма машина која је ове године купљена средствима из буџета града Бора, а за обнављање возног парка овог предузећа издвојено је близу миллион евра.
Набавком нових радних машина за ово комунално предузеће подићи ће се ниво и квалтет услуга, а град ће бити чистији и уреднији, рекао је градоначелник Бора приликом обиласка чистилице на терену.

“Зановили смо возни парк Јавно комуналних предузећа и сада је задатак руководиоца да капацитете и услуге подигну на много виши ниво. Од услуга извожења смећа прања улица, кошења траве, скупљања лишћа што је сада актуелно, да то заиста буде како и треба да буде у граду Бору који је један од најразвијенијих градова у Србији”, рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.
Наредне године наставиће се куповина радних машина, додао је градоначелник који је нагласио да машине остају у власништву града, а да се дају на коришћење јавно комуналним предузећима. Циљ је подићи цену рада и приходе предузећа, а самим тим и зараде како би радници остали да раде у тим предузећима, где ће имати и добре услове рада и зараду.

“Почев од данашњег дана ЈKП “3.октобар” регистровало је најсавременију чистилицу, мислим да таквих чистилица нема у Србији. Зановљавањем возног парка подићи ћемо максимално ниво одржавања комуналне инфраструктуре у граду”, рекао је Радмило Гушевац, директор ЈKП “3.октобар”.


Нова ауто чистилица има товарни простор запремине пет тона за утовар смећа које покупи на улици, усисивач који служи за скупљање лишћа и систем четки које чисте и уклањају смеће са коловоза, С обзиром да ауто чистилица има и прскалице са предње и задње стране моћи ће да обавља и прање улица.