Развој српске православне цркве на територији града Бора био је повод да Његово Преосвештенство Епископ тимочки Иларион са свештенством посети Градску кућу.

На састанку који је одржан са градоначелником и његовим најближим сарадницима било је речи о изградњи новог верског објекта али и новог модерног верског храма какав град Бор и заслужује.

Желим да изразим своју благодарност за издвојено време како би разговарали о развоју српске православне цркве у будућности. Разговарали смо о свим оним стварима које су врло важне за духовни живот и подизање духовне свести нашег народа. За наредну годину дефинисали смо неке приоритете, тако да ће се сарадња наставити и у будућности“, истакао је Епископ тимочки Иларион.

На састанку изнети су конкретни предлози и идеје којима ћемо се водити. Било је речи о изградњи верског објекта на градском гробљу који смо већ и најављивали. Наредне године у плану је изградња модерног храма какав Бор и заслужује као и друхих верских објеката у селима.У предходном периоду, сви заједно смо показали одговорност и потребу да се држимо заједно када је најтеже и најлепше. Захваљујући добром развоју града, новац из градског буџета можемо употребити на прави начин“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Увек ми је била потребна вера у Бога, вера у себе и своје пријатеље. Хвала свима који су увек били ту уз нас, морамо се увек држати заједно јер само на тај начин можемо доносити најбоље идеје и одлуке, додао је Миликић.

Ово је био само још један у низу састанака када је реч о развоју српске православне цркве на територији града Бора.