Градоначелник Александар Миликић са својим сарадницима започео је данас низ састанака са представницима месних заједница и грађанима Бора и околних села у сврху утврђивања проблема, сугестија и предлога, а у склопу планирања буџета за 2019.годину. Данас су одржани састанци са мештанима Брестовца и Метовнице који су указали на потребно решавање проблема снабдевања струјом, водом и проблема путне инфраструктуре.
Ни ово хладно време није нас спречило да кренемо у нови циклус разговора са становницима сеоских месних заједница. Првенствени циљ је да проверимо да ли је све спремно за зимску сезону и да разговарамо о проблемима грађана на терену. Новина коју уводимо од 2019.године је израда петогодишњег плана асфалтирања и водоснабдевања у селима и предвиђање средстава у буџету за ову намену. Такође, преко савета месних заједница, грађани ће моћи да кажу који су приоритети за инвестиције, а надлежне службе ће након тога дати коначну реч о томе. То је начин да равномерно развијамо и села и град.“ рекао је градоначелник Александар Миликић.
Житељи Брестовца поставили су питање решавања проширења гробља, које је у процедури експропријације, као и указали на потребу успоравања саобраћаја у зони школе и санацију фискултурне сале. 
Када је реч о проширењу гробља у Брестовцу, ка Влади Србије упућен је предлог за експропријацију, те се убрзо очекује решавање овог проблема. Од Путева Србије се очекује информација о постављању лежећег полицајца и обележавању пешачког прелаза поред основне школе у Брестовцу.“ нагласио је на састанку градоначелник Миликић.
Метовничани су се жалили на проблем снабдевања електричном енергијом, исказали потребу за насипавањем реонских путева ризлом и решавање проблема водоснабдевања.
Константно смо у контакту са ЕПС-ом и инсистирамо на решавању проблема снабдевања струјом наших суграђана.Што се тиче плана решавања питања водоснабдевања, пројекат водоснабдевања мештана Метовнице износи 224 милиона динара, што је заиста велики износ за градски буџет. Стога тражимо алтернативна решења и изворе финансирања и планирамо сукцесивно решавање овог проблема.„истакао је градоначелник Миликић.