У Музичкој школи у Бору, родном граду велике шампионке Бобане Момчиловић Величковић, која је недавно преминула у 31.години, одржана је комеморативна седница, а касније је на Борском гробљу положена урна.

Уз породицу, пријатеље, велики број грађана Бора, опроштају су присуствовали Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије, представници Олимпијског комитета Србије, Стрељачког савеза Србије, стрелци, тренери, стрељачки радници и многобројни пријатељи и поштоваоци.

„Када имамо понос и када га изгубимо, изгубили смо себе. Данас је један од најтужнијих дана у историји града Бора. Сви ћемо те памтити Бобана, по томе колики си човек била, колико си добрих и изванредних резултата донела, како си умела да се насмејеш, посаветујеш и колико си се борила за себе, своју породицу и за свој град. Својим делима учинила си да те никада не заборавимо. Твојим одласком небо је богатије за једног великог човека, великог шампиона“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Дамир Штајнер из Олимпијског комитета Србије подсетио је на велике спортске успехе Бобане Момчиловић Величковић, која је, освојила осам титула првака Европе (три појединачна и пет екипних), једно злато на Светском првенству, два пута учествовала на Олимпијским играма…

„Бобанин одлазак је неизмеран губитак за нашу спортску заједницу. Опраштамо се од једног од највећих шампиона ове земље. Олимпијски комитет Србије је доживљавала као своју кућу, а ми Бобану као своје дете. Веровали смо да сви велики успеси које је постигла били загревање за још веће домете – рекао је Штајнер и најавио – Олимпијски комитет Србије је одлучио да убудуће трофеј за најбољег младог спортисту године у Србији носи име Бобане Момчиловић Величковић. Бобана, на тај начин наставићеш да инспиришеш будуће шампионе да досегну твоје висине.“, истакао је Штајнер.

Јасна Шекарић је годинама делила тренутке са Бобаном Момчиловић Величковић као чланица репрезентације, а у последње две и по године била јој је лични тренер.

„Бобана ће нам заувек недостајати. Нема речи којима би могло да се опише шта је била Боба, колико нам је значила и колико ће нам недостајати – казала је Шекарићева, која је у филму Бобану описала као одговорног, храброг спортисту, чврстог карактера, као великог човека и спортисту подређеног циљу, која је била спремна све да жртвује зарад остварења циља.“