На територији града Бора, према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на данашњи дан излечено је још 10 особа од вируса Цовид-19, чиме се број излечених попео на 96. Од последњих информација, регистровано је девет нових случајева, што значи да је на подручју Бора тренутно 45 особа позитивно на вирус.

„Све је више негативног биланса, односно број оболелих је мањи од броја излечених. Имам моралну и стручну обавезу да апелујем на суграђане да, без обзира на попуштање мера, наставе да се придржавају истих. После попуштања мера, све остало је одговорност самих грађана. Ми можемо само да апелујемо на свест, самодисциплину и одговорност наших суграђана.„, рекао је на конференцији др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору.

На територији града спроводи се свеобухватно тестирање, а резултати показују да се ситуација стабилизује и да је епидемиолошка слика под контролом. Без обзира на охрабрујуће податке, Град Бор ће и у наредном периоду наставити са спровођењем свих активности на спречавању ширења вируса.

Иначе, до данас укупан број оболелих особа на подручју града од почетка тестирања је 144, од којих је 96 особа излечено, док су три особе преминуле од последица вируса.

Од почетка пандемије тестиране су 942 особе, док се чекају резултати за 85 особа.

На територији града Бора се, према јучерашњим подацима, у самоизолацији налази 166 особа.