Након Ускршњих празника, на више локација у граду, настављени су радови на уређењу коловоза, паркинг простора и тротоара. До сада, завршена је половина инфраструктурних радова који су предвиђени уговором а крајем маја очекује се да сви радови буду завршени. Из локалног буџета за ове намене издвојено је 250 милиона динара.

Код градске пијаце завршава се уређење комплетне улице „Милана Васића Перице“, у току су завршне припреме и постављање ивичњака за нови паркинг простор поред Самачког смештаја док су радови на још десетак локација у граду у завршној фази.

Инфраструктурни радови на тротоарима и паркинзима су у фокусу. Све главне саобраћајнице, као што је планом и предвиђено, већ су асфалтирана, истакао је члан Градског већа, Игор Јанковић.

У свакој месној заједници се ради. Отворена су градилишта на више локација у граду. Екипе „Штрабага“ изводе радове на уређењу тротоара и паркинг простора. Акценат је на манјим паркинзима и на прилазима гаражама. Завршено је око 50 одсто ствари које смо планирали да урадимо током трајања овогодишњег уговора. Тридесетак одсто је у поступку и остао је још један мали део за који очекујемо да ће бити завршен у складу са планом и динамиком коју смо направили са менаџментом компаније „Штрабаг“, објашњава Јанковић.

Јанковић додаје да је најфреквентнији и највећи паркинг у улици Краља Петра I готово завршен. Оно што је остало да се доврши су дрвореди крај самог паркинга. У плану је уређење још једног великог паркинга.

Оно што нас очекује у наредном периоду јесте такође један од највећих паркинга у граду, паркинг између Самачког смештаја и Максија. Екипе Штрабага су на терену и тај део је већ припремљен за асфалтирање. Постављају се ивичњаци и очекује се да ће тај део града добити један нов, лепо уређен паркинг”, истиче Јанковић.

На захтев Предшколске установе „Бамби” и родитеља чија деца свакодневно бораве у овом вртићу, радиће се, додаје Јанковић, на уређењу новог паркинг простора поред ове установе.

У Улици Вук Караџић ради се пет малих паркинга, један велики испод болнице и четири мања испред стамбених зграда дуж улице.